Sissel Kyrkjebø släpper första vinterlåten från det kommande julalbumet ”Winter Morning” på fredag den 21 oktober. Sissel är en självskriven del av nordisk jultradition, och nu är hela nordens juldrottning redo att ge sig ut på den årliga julturnén "Sissels Jul" med ny musik.

Albumet "Winter Morning" släpps den 18 november 2022 och är inspelat i Utah tillsammans med en av världskända360 manna kören ”The Tabernacle Choir and Orchestra” at Temple Square, under ledning av Mack J. Wilberg och i Whiteroom Studio i Asker. I mer än ett sekel har Tabernacle kören gett röst åt människors hopp, glädjeämnen, prövningar och triumfer runt om i världen. Uppträtt på världsmässor och utställningar, vid invigningar av amerikanska presidenter, i hyllade konsertsalar från Australien och Europa till Asien och Mellanöstern, i tv-sändningar och på YouTube och Facebook. Kören har till och med kallats "America's Choir", som ett resultat av deras höga standard på populär körmusik.

Sissel Kyrkjebø "Winter Morning" (Spotify m.fl.) Klicka här...
 

Första låten ”Winter Morning” släpps fredagen den 21 oktober och är ett första smakprov från Sissels kommande album med samma titel. Låten är skriven av Sissel och Ernst Ravnaas, och ingår i ett nytt julalbum som innehåller kända och älskade julsånger, men även några mindre kända. Sångerna passar både årstiden och semestern vi står inför och släpps den 18 november 2022.

- ”Winter Morning" beskriver stämningen på en vintermorgon, medan det fortfarande är mörkt, men med visshet om att snart solen går upp och sprider ljus. En sång av lugn och eftertanke.

-Det är en väldigt speciell upplevelse att sjunga med en kör bestående av på 350 röster och en hel symfoniorkester. Med låtarna på skivan "Winter Morning" får jag vinter- och julstämning, jag ser fram emot att dela låtarna med allmänheten och att spela dem live på julturnén i Norge, Sverige och Danmark innan jul. Säger Sissel.

Singelrelease "Winter Morning” den 21 oktober och albumrelease med samma titel den 18 November 2022 på EarlyBird Music.

Turnéplan: "Sissels Jul" 2022

19/11 Skellefteå, Sara Kulturhus
22/11 Malmö, Malmö Live
23/11 Jönköping, Konserthus
25/11 Gävle, Konserthus
26/11 Karlstad, CCC
27/11 Göteborg, Konserthus
28/11 Stockholm, Götalejon

Biljetter via: sisselmusic.com

Press: werecki.com

EARLY BIRD MUSIC AS, SKYSKRAPER ARTIST AS, NÖJET KONSERT

WERECKI PROMOTION COMPANY

PR & Kommunikation, pressansvarig: Rickard Werecki pr@werecki.com