När man är ung och går i skolan är det inte alls så svårt att skaffa nya vänner. Men när man sedan kommer ut i vuxenlivet kan det bli lite svårare. Men det finns faktiskt flera sätt att blir bättre på att knyta vänskapsband även på äldre dagar.


Se dig omkring
Titta på de människor som befinner sig i din närhet. Det finns säkert flera som du skulle kunna tänka dig att bli vän med? Kanske finns det någon granne i huset som du skulle vilja lära känna mer? Det kan vara lite osvenskt, men tveka inte, bjud in på en kaffetår. Vem vet, ni kanske har en massa saker gemensamt. Man missar ofta att det finns många människor runtomkring oss som är i sama situation och som vi faktiskt skulle kunna bli vänner med.

Var lite modig
När du ska dejta så handlar det om att någon ska ta första steget och precis samma sak gäller ju när man skall skaffa nya bekanta. Vill du träffa nya vänner måste någon ta första steget och ju förr du tar det ju bättre. Även om det kan kännas udda att ta kontakt med nya människor måste vi bli bättre på det. De flesta blir faktiskt glada av att bli tillfrågade så tveka inte.

Var öppen och tänk nytt
Det gäller att våga gå utanför din komfortzon. Om du redan från början börjar prata om något personligt och inte bara om väder och vind så kan ett osynligt band växa mellan två personer redan från första början.

Det gäller att ha tålamod
Vänskap tar tid och relationer tar tid. Man är naturligtvis inte bästa kompisar från första början utan det är en process som måste få ta sin tid. Visa bara att du är intresserad, så ett frö och hör av dig med jämna mellanrum utan att vara påträngande. Det brukar ge frukt i sinom tid.

Använd den moderna tekniken
Bara för att du är van och ”tycker” att man skall skaffa vänner i ”verkligheten” så är det nu enklare än någonsin att lära känna nya människor och få vänner via internet. Vem trodde för ett antal år sedan att det skulle bli möjligt att träffa partners på nätet? Det är faktiskt ännu enklare att skaffa nya bekanta och vänner med gemensamma intressen. Så tveka inte att prova på en välkänd mötesplats på internet. Det är varken konstigt eller riskfyllt. Däremot är ensamhet farligt för hälsan så man skall verkligen utnyttja de möjligheter som finns för att skaffa nya vänner.

Så varmt välkommen att registrera dig för ett kostnadsfritt medlemsskap i Seniorporten
– Sveriges forum och mötesplats för seniorer, pensionärer och dig som är 60 år fyllda!
Registrera dig här https://seniorporten.se/bli-medlem


Om SeniorPorten
SeniorPorten är samlingspunkten och en social träffpunkt som välkomnar alla Sveriges pensionärer. En samlingsplats för dig som är 60 plus som bygger på att hitta vänner oavsett var man bor, tid på dygnet eller vad man har för bakgrund. Här får du lära känna nya vänner, dela upplevelser, gå på lunchträffar, vandringar och ha trevliga samtal på dina villkor. Det är gratis att vara medlem. Premiummedlemsskap med obegränsade möjligheter att publicera material kostar 300 kronor om året.

För mer information se
https://seniorporten.se