Monthly of Swedens kollektion av menstrosor kommer att tillverkas i det patenterade TorTex-tyget som i grunden är framtaget för sjukvården. Det är ett naturligt (silverfritt), skönt, hållbart och komfortabelt tyg med unika egenskaper.
– Det är en fantastisk möjlighet att tillsammans kunna göra en så stor satsning på kvinnohälsa, säger Lisa Perby, grundare och VD för Monthly of Sweden. Att i ett så snabbväxande segment som menstrosor kunna gå samman och utveckla en produkt som är både hygienisk och snällare mot miljön betyder mycket.

Tack vare HealthTextiles patenterade material TorTex™, som Monthly of Sweden kommer ha exklusiv licens att göra menstrosor i, slipper man att använda silverbeläggning på produkterna vilket de flesta konkurrenter använder.
– TorTex™ har egenskapen att vara naturligt antibakteriell även efter 100 tvättar, vilket innebär att materialet är optimalt för just menstrosor, säger Tomas Persson, grundare och styrelseordförande för HealthTextiles. Vi är naturligtvis mycket stolta över att ha blivit utvalda för att utveckla Monthly of Swedens menstrosor med TorTex™, tyget i världsklass inom detta viktiga område för kvinnohälsa.

Menstrosmarknaden spås nå 280 miljoner dollar bara om ett par år, och ett par stora bolag har redan utvecklat sina varianter.
– Vi är idag störst på menskoppsmarknaden i Sverige med vår menskopp MonthlyCup och nu väljer vi att utöka vårt sortiment inom återanvändbara mensskydd och utveckla en, enligt oss, bättre menstrosa, säger Lisa. Efterfrågan finns redan hos våra befintliga menskoppskunder och återförsäljare, så vi ser fram emot ett långt och givande samarbete med Health Textiles där många modeller och varianter kommer att utvecklas. Vi räknar med att lansera menstrosorna Monthly Wear under senhösten 2023.

Menskoppen MonthlyCup är ett återanvändbart alternativ till bindor och tamponger under mensen. Det är en liten bägare tillverkad av mjuk medicinsk silikon som samlar upp mensen istället för att suga upp den och påverkar därmed inte den inre miljön. Menskoppen hålls på plats av vaginans muskler samt ett lättare undertryck och är lätt att tömma och rengöra för återanvändning. Menskoppen är ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ till engångsprodukter som bindor och tamponger, och många kvinnor tycker också att det är bekvämare att använda.

Bakgrunden till samarbetet är att företagen har signerat ett kundavtal efter en introduktion från Stefan Sonnerstedt, VD på Connect Sverige Region Öst. De matchar entreprenörer med riskkapital, och detta visar också värdet av att vara med i Connects nätverk för affärsutveckling.

Kontakt och mer information

Tomas Persson
Grundare och ägare
HealthTextiles
www.HealthTextiles.com
info@healthtextiles.com
+46 (0)727-302081

Lisa Perby
Grundare och VD
Monthly of Sweden
www.monthlycup.com
lisa@monthlycup.com
+46 (0)735029818

Om Monthly of Sweden
Monthly of Sweden grundandes i Halmstad 2015 då de började tillverka sina menskoppar, MonthlyCup, i Sverige. Bolaget har centrala avtal med Coop och Lindex och idag säljs produkterna över större delen av världen via egna hemsidor, samt via återförsäljare i 15 länder. Monthly of Swedens vision är att växa inom kvinnohälsa för både mens och inkontinens och utöka sitt erbjudande - allt i hållbarhetens tecken. Till dags dato är bolaget störst i Sverige på menskoppar med över 200.000 kunder och har subventionerat över 17000 menskoppar till u-länder för att hjälpa flickor att stanna i skolan trots mens.
För mer information se https://www.menskopp.se

Om HealthTextiles
HealthTextiles är en ledande svensk tillverkare med uppdrag att rädda liv och minska kostnaderna för vårdsektorn genom att utveckla innovativa nya PPE vårduniformer och textilier. Erbjuder unika PPE antibakteriella uniformer med svensk kvalitet och design med egen patenterade TorTex™ tyget. 2019 valdes HealthTextiles in i EIT Health och Gävleföretaget har även fått stöd av Ahlgrensstiftelsen.
För mer information se https://www.healthtextiles.com